Azi este 6 iulie. Pentru mulţi este o dată obişnuită. O altă zi de vară, caniculară şi monotonă, prea mult aprinsă de razele arzătoare ale soarelui. Puţini ştiu că, de fapt, pe 6 iulie se sărbătoreşte Ziua Mondială a sărutului. Tradiţia a luat naştere în Marea Britanie, iar, cu peste 20 de ani în urmă, a fost aprobată de Organizaţia Naţiunilor
Unite. Ideea a fost născocită din dorinţa de a readuce în prim plan plăcerile simple ale sărutului a două persoane îndrăgostite, care nu privesc această "afecţiune" numai ca pe o simplă formalitate socială. Astfel, celui mai frumos şi mai tandru gest i s-a acordat o importanţă deosebită şi binemeritată.
După cum bine ştim, sărutul nu a fost inventat de nimeni. Deci, nu poartă numele niciunui creator "Sărutus". Fiecare om se manifestă în felul lui şi îşi arată dragostea pentru o persoană în modalităţi diferite. Sărutul este una dintre ele. Pentru a-l celebra, în 6 iulie a fiecărui an, se organizează în multe ţări concursuri ale sărutului, câştigătorii primind premii semnificative. Potrivit Guiness Book, cel mai lung sărut a durat 50 de ore, 25 de minute şi o secundă şi a avut loc în Thailanda la un astfel de eveniment.
Printre cele mai celebre săruturi din filme se numără cel din "Lady Casablanca" (1942), din desenul animat "The Lady and the Tramp" ("Doamna şi Vagabondul" - 1955) şi cel din "Love Story" (1970). Pelicula "Pretty Woman" ("Frumuşica") a adus pe marile ecrane sărutul celebru dintre Julia Roberts şi Richard Gere, iar Kate Winslet şi Leonardo Dicaprio au creat în "Titanic" un moment de afecţiune de acest gen.
Sărutul poate fi sărbătorit în multe feluri. Depinde de fiecare în parte cum alege să marcheze această zi.
sursa: tribuna.ro
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu