Omul este o sursă de energie imensă ascunsă într-un înveliş de materie. Interacţiunea umană produce numeroase implicări emoţionale şi schimburi energetice mai mult sau mai puţin benefice. Acesta este probabil motivul principal pentru care oamenii toxici trebuie evitaţi pentru ca cei benefici sau valoroşi să le ia locul.
Pentru a înţelege mai bine ceea ce defineşte un om toxic, am alcătuit o listă cu 10 tipologii dominante.
1. Oamenii mândri
Mândria este unul dintre cele mai mari slăbiciuni umane. Cei mândri încearcă să epateze sau să iasă în evidenţă pentru a compensa sau a ascunde numeroasele defecte. Mândria este un păcat capital des contestat de cercurile spirituale. Mândria se naşte din cele mai nocive sentimente, motiv pentru care trebuie evitaţi aceşti oameni.
2. Oamenii proşti
Nu este vorba despre cei care nu prea au fost pe la şcoală, ci este vorba despre oamenii care iau numai decizii proaste sau greşite în viaţă. Aceşti oameni, care comit aceeaşi greşeală de mai multe ori, trebuie evitaţi pentru că nu ne pot aduce nicio aport valoros în viaţa noastră.
3. Lipitorile
Crescând, am avut fiecare câte un prieten care era mereu falit şi nu refuza niciodată un „împrumut”. Când prietenii noştri trec prin perioade dificile, avem datoria de a-i ajuta, însă nu când această nevoie de ajutor este constantă iar prietenii nu fac niciun efort pentru a-şi ameliora situaţia. Nu e bine ca cineva să trăiască de pe urma ta.
4. Oamenii puturoşi
Lenea e o boală, una foarte contagioasă de altfel. Oamenii leneşi îi determină şi pe cei din jurul lor să îmbrăţişeze lenea ca stil de viaţă.
Oamenii puternici nu sunt imbatabili. Petrece timp în jurul unui leneş şi vei observa o scădere drastică a productivităţii.
5. Avem o singură viaţa
Înţelegerea faptului că ai o singură viaţă îţi poate oferi o perspectivă. Ar trebui chiar să îţi pună viaţa în perspectivă. Dar cumva, societatea a reuşit să corupă această gândire.
Acest comportament înseamnă a te droga, îmbăta, a lua decizii stupide şi poate chiar a muri între timp. Semnificaţia originală a acestei zicale nu este de a face lucruri fără rost.
6. Vorbe multe, fapte puţine
Cei care îşi ocupă tot timpul vorbind petrec foarte puţin timp făcând şi altceva. Cei puternici nu se obosesc să dea din gură toată ziua. Ei tac şi fac. Vorbăreţii, în schimb, nu au altceva decât nişte vorbe goale…
7. Cei depresivi
Nu vorbim despre cei cu o problemă reală, psihologică, ci despre cei care se comportă de parcă ar avea una. Cu toţii îi cunoaştem pe aceia care se compătimesc constant, şi se plâng mereu că viaţa-i grea şi n-au noroc. Ghinionul nu este o circumstanţă permanentă. Ghici a cui e vina că viaţa ta e nasoală? În mare parte, chiar a ta. Nu sta în preajma „depresivilor” decât dacă vrei să devii unul din ei.
8. Cei ce nu îşi părăsesc zona de confort
Dacă ne dorim o viaţă plină de aventuri, trebuie să îi lăsăm în urmă pe cei monotoni. Toţi oamenii pe care îi cunoşti sunt doar o companie de drum, niciunul nu rămâne pe veci lângă tine. Vor sta alături fie ani, fie secunde. Persoanele care rămân lângă tine mult timp îţi influenţează viaţa mai mult decât ai putea vreodată să realizezi. Dacă eşti dispus să-ţi părăseşti zona de confort des, înconjoară-te cu persoane la fel ca tine.
8. Cei ce nu visează
Oamenii care nu visează nu trăiesc. În viaţă trebuie să crezi că lucrurile se vor îndrepta spre bine, nu doar pentru tine, ci și pentru toţi. Ceea ce ne face umani este tocmai capacitatea de a visa şi a spera că totul va fi bine. Cei ce nu visează nu te vor lăsa nici pe tine să o faci sau vor face tot ce le stă în putinţă să-ţi demonstreze că visele tale sunt doar vise.
9. Oamenii fără cuvânt
Promisiuni deșarte şi vorbe în vânt pentru a-şi atinge scopul sau pentru a impresiona. Aceşti oameni apelează la un astfel de comportament pentru a-i manipula pe cei din jurul lor. Ei trebuie evtaţi şi chiar excluşi din peisajul de zi cu zi.
10. Cei ce nu cred în sine
Mai răi decât cei ce nu visează sunt cei care o fac însă nu au credinţa că îşi pot transforma visele în realitate. Cei ce nu au încredere în propriile forţe nu vor realiza nimic în viaţă.
Ei sunt oamenii pasivi – cei care sunt mereu acolo dar nu influenţează lumea în niciun fel. Ei trăiesc într-o lume sumbră şi gri unde propria viaţă nu le aparţine. Ei lasă viaţa să treacă pe lângă şi nu se chinuie să realizeze şi ei ceva.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu